1 kuře, 1 lžíce másla, 2 sardele, 2 žloutky, špetka květu, špetka citrónové kůry, 6 lžic bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, půl menší cibule, 1 malý stroužek česneku, 3 zrnka pepře, špetka mletého zázvoru, citrón
Kuře očistíme, rozdělíme na porce, a buď je uvaříme v malém množství vývaru z kostí nebo předního masa hovězího, nebo na másle dusíme. Do malého rendlíku dáme vařit ½ šálku silného vývaru, 3 lžíce vína cibuli pokrájenou na plátky, překrojený česnek, pepř a zázvor. V jiném rendlíku smícháme sardelové máslo, žloutky, květ, citrónovou kůru, 3 lžíce vína, mouku a přilijeme k tomu vývar z koření. Za stálého kvedlání necháme zhoustnout. Po odstavení z ohně omáčku procedíme, zakapeme citrónovou šťávou a přelijeme jí kuře.
Přílohy: noky, špagety, jemný knedlík, rýže.
Zanechat komentář