Kuře nadívané

1 kuře, sůl, 1 lžíce másla

Nádivka: 1 lžíce másla, 2 vejce, 4 lžíce vláčné strouhané housky, 1 lžíce mléka, sůl, špetka květu, jatýrka, petrželová nať

Na kousku másla podusíme naškrábaná jatýrka a dáme osmahnout špetku petrželové natě. V míse utřeme do pěny máslo se žloutky, přidáme mlékem navlhčenou housku, vychladlá jatýrka, květ, sůl a petrželovou nať (můžeme přidat i hořkou strouhanou mandli). Naposled vmícháme tuhý sníh. Je-li třeba, přidáme trochu vláčné strouhané žemle. Do nádivky můžeme zamíchat vařený, sloupnutý, drobně usekaný žloutek, srdíčko a obrané maso s krčku.

Kuře osolíme uvnitř i navrch. Kůži směrem od volete prsty uvolníme co nejdále, aby se vešlo hodně nádivky. Naplníme volně, aby mohla nádivka nabývat a kůže nepraskala a zašijeme. Zbylou nádivkou můžeme naplnit břišní dutinu a zašít. Pečeme jako předchozí, nádivkou nahoru, aby se nepřipekla k pekáči.

Poznámka: místo strouhání můžeme žemli pokrájet na plátky, navlhčit mlékem a prolisovat nebo dobře rozetřít.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>