Vyza na rajčatech

60 až 80 dkg vyzy, sůl, 2 póry, 8 rajčat, 1 stroužek česneku petrželová nať, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky

Vyzu nakrájíme na porce a osolíme. Na oleji a polovině másla podusíme nakrájený pórek včetně zelených pevných listů a přidáme porce ryby. Opečeme je po obou stranách. Přidáme oloupaná nakrájená rajčata (mohou být i sterilovaná ve vlastní šťávě), usekanou petrželovou nať, hrubě usekaný česnek a společně dodusíme. Ze zbytku másla a mouky uděláme takzvanou francouzskou kuličku, po malých kouscích ji házíme mezi porce ryby a necháme ve šťávě rozvařit.

Příloha: vařené i smažené brambory.

 

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>