1 lžička másla, ½ malé cibule, ½ lžičky petrželové natě, sůl, 2 vejce, 2 lžíce vody, olej na smažení
Na másle sklovitě osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme petrželovou nať a hned odstavíme z ohně. V hrnku rozkvedláme osolená vejce, přidáme k nim cibuli s petrželí a 2 lžíce vody. Na pánev dáme vyšší vrstvu tuku a do rozpáleného nalijeme dvě podélné omelety (mají mít tvar řízku). Smažíme je na středně silném ohni, obrátíme a dosmažíme. Omelety musí mít okraje zkadeřené a kypré. Hotové smaženky dáme na papírové ubrousky okapat a položíme je na krajíce chleba. Zdobíme okurkou, rajčetem a podobně.
Vaječné smaženky II
2 vejce, 2 lžičky strouhané housky, sůl, olej na smažení, na ozdobu okurka, hořčice, cibule
Vejce osolíme, přidáme strouhanou housku a necháme ji chvíli nabobtnat. Na pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a nalijeme na ni dvě podélné omelety. Usmažíme je po obou stranách. Hotové dáme okapat na papírové ubrousky. Podáváme na tmavém chlebě potřené hořčicí, posypané jemně usekanou cibulí a obložíme plátky znojemské okurky.
Zanechat komentář