Asi ¾ kg kapusty, 10 dkg slaniny nebo 2 lžíce sádla či oleje, 1 velká cibule, 4 velké syrové brambory, 2 stroužky česneku, pepř, sůl, petrželová nať
V kastrole vyškvaříme drobně pokrájenou slaninu, až je sklovitá. Pak přidáme pokrájenou cibuli a společně osmahneme. Kapustu zbavíme poškozených listů, rozebereme, omyjeme a nakrájenou na proužky ji přidáme k cibuli. Přimícháme česnek utřený se solí, pepř a kapustu dusíme přikrytou nejdříve bez podlévání, pak, je-li třeba, mírně podlijeme. Asi po 5 minutách dušení přidáme na kostičky pokrájené brambory a dusíme společně doměkka. Hotový pokrm posypeme petrželovou natí.
Obměna: přidáme rozkrájenou opečenou klobásu.
Zanechat komentář