Dort čokoládový

15 dkg čokolády, 15 dkg másla, 15 dkg moučkového cukru, 6 vajec, 15 dkg polohrubé mouky, vanilka

Na krém: 14 dkg másla, 14 dkg moučkového cukru, 14 dkg čokolády, 2 vejce, ½ moka šálku solné černé kávy (extrakt)

Čokoládu rozlámeme na kousky, pokropíme lžící vody a v páře nahřejeme. Máslo utřeme s cukrem a žloutky, přidáme změklou čokoládu, sníh a lehce vmícháme mouku. Směs naplníme do silně vymaštěné, hrubou moukou vysypané dortové formy a pečeme v nepředehřáté troubě asi 30 až 40 minut. Vychladlý dort rozkrojíme, naplníme krémem, potřeme i povrch a posypeme hoblovačkami čokolády, které nakrájíme z žebra čokolády škrabkou na brambory přímo na povrchu dortu.

Příprava krému: máslo, cukr a změklou čokoládu třeme s celými vejci dohusta. Po kapkách zatřeme kávový extrakt.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>