½ bílé veky, 2 vejce, strouhaná houska, olej nebo ztužený tuk na smažení
Náplň: 1 lžička másla, ½ malé cibule, 1 vepřový nebo ½ telecího mozečku, 1 vejce, sůl, petrželová nať
Na lžičce másla podusíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme odblaněný mozeček, osolíme, přisypeme petrželovou nať a dusíme asi 7 minut. Pak přidáme vejce, přisolíme, zamícháme a odstavíme z ohně, než směs příliš zhoustne.
Z veky nakrájíme tenké plátky, polovinu jich potřeme mozečkem a druhou polovinu plátků mozeček přiklopíme. Naplněné plátky omočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhané housce a v rozpáleném tuku je usmažíme. Po vyjmutí z tuku je necháme na papírových ubrouscích okapat.
Chlebíčky podáváme jako předkrm nebo jako zákusek k čistému bujónu. Jsou také chutnou přílohou k dušenému špenátu.
Zanechat komentář