Špekové knedlíky

Špekové knedlíky

Ingredience:  400g hrubé mouky, 200g prorostlé anglické slaniny vcelku, 1hrst petrželky, 4 starší housky nebo rohlíky, 0,3l vody, sůl, pepř

 

Postup: Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, které dáme orestovat na suchou pánev. Slanina pustí přebytečný tuk a zatáhne se. Když je slanina zatažená, nakrájíme si housky nebo rohlíky také na kostky a přidáme je orestovat do pánve, aby nasákly přebytečné sádlo. Stačí 1-2 minuty a necháme vychladnout. Z hrubé mouky, vody soli a pepře umícháme vláčné těstíčko, do kterého přidáme kostičky orestované slaniny a pečiva. Přidáme ještě nasekanou petrželku nadrobno, důkladně promícháme a necháme asi 10 minut ustát. Mokrýma rukama pak tvarujeme z těsta kuličky s průměrem 7 cm, které vložíme do vroucí osolené vody a necháme vařit 11 minut.

 

Knedlíky mohou být podávány jako příloha i jako samostatný pokrm se zelím a orestovanou cibulkou.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>