Telecí přírodní řízky zapečené

4 telecí řízky, sůl, hladká mouka, 1 lžíce másla, 1/8 l čerstvé smetany, 2 vejce, 4 lžíce mléka, trochu vývaru

Řízky na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a na másle je po každé straně opečeme. Opečené řízky podlijeme trochou vývaru a dusíme doměkka. Pak je zalijeme smetanou a chvíli povaříme. Jakmile smetana zhoustne, zalijeme řízky rozkvedlanými osolenými vejci smíchanými se lžící hladké mouky a 4 lžícemi mléka. Přelité řízky zapečeme dorůžova v dobře vyhřáté troubě.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>