Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

½ l prolisovaných vařených brambor, 1 l strouhaných brambor vymačkaných, 1 lžíce soli, 2 až 3 hrsti hrubé mouky

Ustrouhané syrové brambory vymačkáme úplně dosucha v plátěném pytlíku a hned je spojíme s ostatními přísadami. Tvoříme malé kulaté knedlíky. Jeden zcela malý kousek zavaříme na zkoušku. Je-li těsto řídké, přidáme mouku. Knedlíky velikosti jablka vaříme 20 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou a dvěma vidličkami roztrhneme, aby vyšla pára. Omastíme je škvarkovým sádlem a podáme s kysaným zelím.

Zbylé knedlíky rozkrájíme a opečeme k večeři příští den.

Štítky:  ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>