Bramborový salát pražský

Poměr: 60 dkg vařených bramborů, 20 dkg šunky nebo šunkového salámu, 3 kyselé okurky, jedna cibule. Na marinádu: 1/10 l vody, 1/16 l octa, trochu pepře, soli a cukru, lžička hladké hořčice, několik kapek vorčesterské omáčky a trochu jemně nakrájené zelené petržele nebo pažitky.

Postup: Uvařené brambory oloupeme a vychladlé nakrájíme na plátky. Šunku nebo šunkový salám, okurky a cibuli nakrájíme na jemné kostičky a dáme vše i s brambory do misky. Do hrnečku dáme hořčici, kterou nejdříve rozmícháme s octem, k tomu pak přidáme vodu, pepř, sůl, cukr a vorčesterskou omáčku, dobře vše promícháme a touto marinádou salát polijeme. Salát znovu lehce promícháme, upravíme na misku, povrch posypeme zelenou petrželí nebo pažitkou a podáváme. Tohoto salátu používáme jako přílohy k pečeným karbanátkům, k sekané pečeni, k pečeným a smaženým rybám i jako samostatného pokrmu.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 45 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>