Brambory zapečené s uzeným masem

1 kg vařených brambor, 25 až 30 dkg uzeného masa (postačí koleno), 2 až 3 vejce, 2 lžíce másla nebo sádla, sůl, pepř, ¼ l mléka, 5 dkg strouhaného sýra

Zapékací mísu silně vymastíme a klademe do ní vrstvu na kolečka pokrájených brambor osolených, vrstvu drobně usekaného masa a vrstvu brambor. Pokapeme tukem a dáme na 10 minut zapéci do předehřáté trouby. Pak zalijeme vejci ušlehanými s osoleným mlékem, povrch posypeme sýrem a zapečeme ½ hodiny dorůžova.

Podáváme jako samostatný pokrm se saláty.

Obměna: místo kladení vrstev můžeme brambory nakrájet na kostky a promíchat s masem.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>