8 středně velkých modrých brukví, 1 lžíce másla, sůl, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla na zahuštění
Náplň: 1 malá konzerva mladého hrášku, 1 lžička másla, 1 lžička sekané cibule, 1 lžička petrželové natě, sůl, 3 lžíce husté čerstvé smetany
Na másle podusíme jemně usekanou cibuli, přidáme okapaný hrášek, petrželovou nať, smetanu, sůl a krátce podusíme. Oloupané brukve vydlabeme, uvnitř i vně osolíme a naplníme podušeným hráškem. Vložíme je na rozehřáté máslo, přidáme několik lžic vývaru a za mírného podlévání je dusíme doměkka. Šťávu pak zahustíme moukou smíchanou se syrovým máslem, které po malých kouscích přidáváme do šťávy a krátce povaříme. Mladé lístky brukví usekáme a během dušení je přidáme do pokrmu.
Příloha: brambory dušené s máslem.
Zanechat komentář