Hovězí polévka s hráškovou sedlinou

Poměr: 1 ½ litru hovězího vývaru hnědého, 1/16 litru mléka nebo sladké smetany, 2 žloutky, 1 vejce, 8 dkg zeleného hrášku, sůl a pepř (2 dkg másla na vymazání tvořítka).

Postup: Do hrnečku nalijeme mléko nebo smetanu, přidáme vejce a žloutky, dobře rozkvedláme a přimícháme ve slané vodě uvařený a prolisovaný hrášek, sůl, pepř, naplníme do připraveného tvořítka a vaříme pomalu ve vodní lázni asi ¾ hodiny. (Viz „Všeobecné pojednání“ č. 676.)

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>