Italský chléb

Poměr: ¼ kg polohrubé mouky, 1 ½ dkg kvasnic, půl polévkové lžíce oleje, trochu soli a asi1/8 litru vlahé vody (vody dáme tolik, aby vzniklo těsto střední hustoty).

Postup: Z vody, kvasnic a trochy mouky uděláme kvásek. Ke zkynutému kvásku přidáme ostatní přísady, dobře propracujeme v těsto a necháme kynout. Zkynuté těsto promícháme vařečkou (tj. srazíme je, aby kleslo) a necháme opět kynout. Sražení opakujeme dvakrát. Potom uděláme z těsta šišku, položíme ji do podlouhlého plechového tvořítka, vymazaného tukem a vysypaného moukou, a necháme těsto dokynout.
Zkynuté těsto pečeme nejdříve v horké troubě, dopékáme v mírnější, něco přes půl hodiny.
Upečený a vychladlý chléb má větší póry. Užívá se ho hlavně jako přílohy k pokrmům.
1 chléb.

Úprava trvá 3 hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>