Jazyk mořský pečený v celku, s pomerančem

Poměr: Jeden mořský jazyk pečený vcelku, 1 menší pomeranč, 5 dkg másla a 3 dkg lískových oříšků.

Postup: Na upečený mořský jazyk, upravený na míse, rozložíme oloupaný, na plátky nakrájený a jader zbavený pomeranč a vše polijeme rozpuštěným oříškovým máslem.
Úprava oříškového másla: Lískové oříšky v troubě krátce opražíme, pak je oloupeme, velmi jemně nastrouháme, přidáme k nim čerstvé máslo a promícháme.
Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod anebo jako samostatný pokrm.

Příloha: Měsíčky z lístkového těsta.

Pro 1 – 2 osoby.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>