Krupičná vaječná kaše

6 dkg slaniny, 1 středně velká cibule, 8 dkg krupice, 1/3 l mléka, 3 až 5 vajec, 5 dkg strouhaného sýra, petrželová nať

Na vyškvařené slanině zpěníme pokrájenou cibuli, přilijeme mléko s namočenou, nabotnalou krupicí, solíme a vaříme kaši asi 10 minut. Vejce ušleháme metlou do pěny, přilijeme ke krupici a na mírném ohni mícháme, až ztuhnou. Pak přidáme do kaše sýr a petrželovou nať. Lžící omočenou v másle vykrajujeme noky. Podáváme je k hovězímu nebo k telecí pečeni, k leču nebo jen se saláty

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>