1 kuře, 1 lžíce másla sůl, 1 lžička hladké mouky
Nádivka: nudle z 1 vejce a polohrubé mouky, 1 lžíce másla, 10 dkg vařeného uzeného libového masa nebo šunky, hrst žampionů podušených na másle a cibuli, hrst strouhaného parmezánu nebo čedaru, 1 vejce, petrželová nať, asi 2 lžíce vláčné strouhané žemle, trochu muškátového oříšku, sůl
Drůbky z kuřete kromě jatýrek uvaříme doměkka. Na polovině másla a cibule podusíme drobně usekané žampiony, později přidáme syrová jatýrka z kuřete, sůl, petrželovou nať a ještě podusíme. Naposled zahustíme šťávu 2 lžícemi strouhané čerstvé žemle. Směs přendáme do mísy, přidáme vejce ušlehané do pěny, drobně usekanou šunku a vařené drůbky, strouhaný sýr a překrájené vařené nudle. Vše ochutíme muškátem a petrželovou natí. Z kuřete uvolníme na prsíčkách kůži, aby se vešlo víc nádivky, a naplníme je volně, aby nádivka mohla při pečení nabývat. Zbytek nádivky dáme do břišní dutiny, dříve posolené, a otvor zašijeme. Kuře posolíme a pečeme na másle obvyklým způsobem. Šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a povaříme.
Přílohy: saláty ze zeleniny a ovoce.
Zanechat komentář