Pečené kuře

1 kuře, sůl, 1 lžíce másla, 3 dkg slaniny

Omyté kuře uvnitř i vně osolíme, křidélka zaklesneme nazad a nohy připevníme k tělu jehlicí nebo převážeme motouzem. Prsíčka protkneme proužky slaniny a kuře vložíme na pekáček prsíčky dolů. Přidáme máslo a zbytek slaniny a pečeme nejdříve bez podlévání po obou stranách, a pak podlité. Ke konci dopečeme stranu se slaninou dočervena. Během pečení podléváme vývarem z drůbků a poléváme vypečenou šťávou, aby kuře nebylo vysušené.

Přílohy: brambory na všechny způsoby, saláty ze zeleniny a ovoce, kompoty.

Obměna: místo obyčejného másla použijeme máslo sardelové ze 2 sardelí a přidáme 1 menší přepůlenou cibuli.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>