Pomerančový salát

Poměr: 1 kg pomerančů, 1/8 l cukrového roztoku s pomerančovou příchutí a lžíce šťávy z citrónu.

Postup: Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky, položíme prkénko, ostrým nožem podél rozpůlíme a jádra odstraníme. Nakrájené pomeranče dáme do misky, polijeme citrónovou šťávou a cukrovým roztokem a postavíme na dvě hodiny do chladu. Chuť salátu zlepšíme, přidáme-li do něho 1/8 l bílého vína a trochu maraskinového likéru nebo pokapeme-li jej třešňovicí.
Podáváme tak jako salát meruňkový. Zejména ke zvěřině se tento salát velmi dobře hodí.

Pro 5 osob.

Úprava trvá 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>