¾ kg dobře odleželého nízkého boku, 2 ½ lžíce sádla, ½ lžíce másla, sůl, pepř, 2 středně velké cibule, lžíce hladké mouky
Okraje roštěnek odřízneme nebo nakrojíme na několika místech, aby se nezkroutily. Pak roštěnky naklepeme lehce paličkou a opět shrneme do původního tvaru. Osolíme je, opepříme, poprášíme hladkou moukou a na větší části rozpáleného sádla je na každé straně asi 4 minuty opečeme. Přendáme je na ohřátou mísu, sádlo slijeme, přidáme máslo, špetku mouky, zasmahneme, přidáme asi 3 lžíce vývaru a necháme přejít var. šťávou přelijeme roštěnky upravené na horké míse. Obložíme zeleninou nebo listy salátu a na každou roštěnku navršíme kroužky cibule usmažené na zbylé části sádla.
Poznámky: maso pro tuto úpravu musí být odleželé, jinak je roštěnka tvrdá.
Přílohy: osmažené malé brambory nebo hranolky a saláty.
Zanechat komentář