80 dkg rybího filé (nebo jiné ryby), 5 lžic oleje, sůl, 3 stroužky česneku, 4 středně velké póry, lžíce hladké mouky, petrželová nať
Rybu nakrájíme na menší kousky, osolíme, poprášíme slabě moukou a na oleji prudce opečeme. Pórek dobře omyjeme, odkrojíme dolní bílou část (ponecháme na příští den na polévku) a rovněž volně zelené listy. Střední část pórku nakrájíme šikmo na proužky asi ½ cm široké a přidáme je k opečené rybě. Přidáme hrubě usekaný česnek a ještě na mírném ohni dusíme. Je-li třeba, mírně podlijeme a zahustíme tak zvanou francouzskou kuličkou (to je kousek másla smíchaného s hladkou moukou). Povaříme jen krátce, aby se ryba nerozvařila. Povrch posypeme usekanou petrželovou natí.
Přílohy: vařená rýže nebo smažené bramborové hranolky.
Zanechat komentář