Sekaná pečeně se smetanovou omáčkou

Šišky sekané pečeně připravíme podle předcházejícího receptu

Na omáčku: 1 lžička másla, 1 lžíce pokrájené slaniny, šálek kořenové zeleniny pokrájené na plátky, středně velká cibule, 5 zrnek pepře, 2 zrnka nového koření, 1 malý bobkový list, špetka tymiánu, 1 citrón, ¼ l kyselé smetany, 1 lžíce polohrubé mouky

Na kastrol dáme rozkrájenou slaninu, vyškvaříme ji, přidáme máslo, zeleninu s cibulí a vše osmahneme. Na základ položíme šišky sekané pečeně potřené bílkem, přidáme koření, kousek citrónové kůry a po chvíli pečení podlijeme vývarem nebo vodou. Sekanou pečeme za častého podlévání vypečenou šťávou. Upečené šišky přendáme na jiný kastrol a uložíme je a teple. V hrnku rozkvedláme smetanu s moukou, přilijeme šťávu z pečeně a za stálého kvedlání povaříme. Hotovou omáčku prolisujeme nebo mixujeme a zakapeme ji citrónovou šťávou. Částí omáčky polijeme nakrájenou pečeni, ostatní omáčku podáme zvlášť.

Přílohy: vídeňské knedlíky, noky, smažené bramborové krokety.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>