Smažená vejce v topinkách

8 vajec, 8 krajíčků bílého chleba, ½ šálku čerstvé šlehačky, 1 lžíce másla, sůl, olej na smažení, citrón

Vejce rozklepneme opatrně do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a smažíme. Jakmile se nafoukne, propícháme je a dosmažíme asi půl minuty. Vyjmeme je lopatičkou a necháme dobře okapat. Uchováme je na teple. Na másle osmažíme topinky, na každou položíme 1 horké vejce, pokapeme je osolenou a opepřenou smetanou, ozdobíme půlkolečkem citrónu a horká podáváme.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>