4 telecí řízky, sůl, polohrubá mouka, 1 až 2 vejce, strouhaná houska, olej na smažení, ½ lžíce másla, 2 sardele, 1 menší cibule ¼ l kyselé smetany, 1/10 l silného vývaru, citrón, petrželová nať
Odblaněné řízky naklepeme, mírně je osolíme (budeme přidávat sardelové máslo), obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích, strouhané housce a usmažíme je. V části tuku zbylého ze smažení necháme zrůžovět jemně pokrájenou cibuli. Osmaženou cibuli dáme do nízké zapékací mísy. Usmažené řízky křížem nařízneme a do zářezů dáme sardelové máslo připravené z ½ lžíce másla a vykostěných sardelí. Upravené řízky položíme na cibuli smíchanou s vývarem a zapékáme, až smetana do řízků vsákne. Řízky zdobíme dílkem citrónu a petrželovou natí.
Přílohy: brambory upravené na všechny způsoby, zeleninové a ovocné saláty.
Zanechat komentář