Smažené telecí řízky zapečené se sardelemi

4 telecí řízky, sůl, polohrubá mouka, 1 až 2 vejce, strouhaná houska, olej na smažení, ½ lžíce másla, 2 sardele, 1 menší cibule ¼ l kyselé smetany, 1/10 l silného vývaru, citrón, petrželová nať

Odblaněné řízky naklepeme, mírně je osolíme (budeme přidávat sardelové máslo), obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích, strouhané housce a usmažíme je. V části tuku zbylého ze smažení necháme zrůžovět jemně pokrájenou cibuli. Osmaženou cibuli dáme do nízké zapékací mísy. Usmažené řízky křížem nařízneme a do zářezů dáme sardelové máslo připravené z ½ lžíce másla a vykostěných sardelí. Upravené řízky položíme na cibuli smíchanou s vývarem a zapékáme, až smetana do řízků vsákne. Řízky zdobíme dílkem citrónu a petrželovou natí.

Přílohy: brambory upravené na všechny způsoby, zeleninové a ovocné saláty.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>