Smaženky mozečkové

½ bílé veky, 2 vejce, strouhaná houska, olej nebo ztužený tuk na smažení

Náplň: 1 lžička másla, ½ malé cibule, 1 vepřový nebo ½ telecího mozečku, 1 vejce, sůl, petrželová nať

Na lžičce másla podusíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme odblaněný mozeček, osolíme, přisypeme petrželovou nať a dusíme asi 7 minut. Pak přidáme vejce, přisolíme, zamícháme a odstavíme z ohně, než směs příliš zhoustne.

Z veky nakrájíme tenké plátky, polovinu jich potřeme mozečkem a druhou polovinu plátků mozeček přiklopíme. Naplněné plátky omočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhané housce a v rozpáleném tuku je usmažíme. Po vyjmutí z tuku je necháme na papírových ubrouscích okapat.

Chlebíčky podáváme jako předkrm nebo jako zákusek k čistému bujónu. Jsou také chutnou přílohou k dušenému špenátu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>