
Ingredience: 400g hrubé mouky, 200g prorostlé anglické slaniny vcelku, 1hrst petrželky, 4 starší housky nebo rohlíky, 0,3l vody, sůl, pepř
Postup: Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, které dáme orestovat na suchou pánev. Slanina pustí přebytečný tuk a zatáhne se. Když je slanina zatažená, nakrájíme si housky nebo rohlíky také na kostky a přidáme je orestovat do pánve, aby nasákly přebytečné sádlo. Stačí 1-2 minuty a necháme vychladnout. Z hrubé mouky, vody soli a pepře umícháme vláčné těstíčko, do kterého přidáme kostičky orestované slaniny a pečiva. Přidáme ještě nasekanou petrželku nadrobno, důkladně promícháme a necháme asi 10 minut ustát. Mokrýma rukama pak tvarujeme z těsta kuličky s průměrem 7 cm, které vložíme do vroucí osolené vody a necháme vařit 11 minut.
Knedlíky mohou být podávány jako příloha i jako samostatný pokrm se zelím a orestovanou cibulkou.
Zanechat komentář