Štěrbákový salát

Poměr: 3 – 4 hlavičky štěrbáku, 1/16 litru octa, nebo citrónové šťávy, 3/16 litru vody, dvě lžíce oleje, trošku cukru, soli a pepře.

Postup: Ze štěrbáku odstraníme vnější poškozené listy, pak jej pod tekoucí studenou vodou dobře opláchneme, vodu z něj vytřepeme, nakrájíme na jemné nudličky, dáme do misky a pokapeme olejem. Nyní dáme do hrnečku vodu, ocet nebo citrónovou šťávu, sůl, cukr a pepř, dobře vše promícháme a takto připravenou marinádu nalijeme na rozkrájený štěrbák.
Štěrbákový salát můžeme také upravovat s majonézou smetanovou a olejovou marinádou, tak jako salát hlávkový.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>