4 vejce uvařená natvrdo, 8 krajíčků bílé veky, máslo
Na omáčku: 1 lžíce másla, ½ menší cibule, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, šálek vývaru, půl bobkového listu, 1 lžička hořčice, 3 znojemské okurky
Na lžíci másla podusíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku, osmahneme a po částech zalijeme vývarem. Přidáme koření, osolíme a necháme 15 minut povařit. Pak odstavíme z ohně, přimícháme hořčici a okurky nakrájené na tenké plátky. Než se omáčka povaří, opečeme v troubě na plechu zasunutém na horní drážce máslem potřené plátky veky. Na teplé topinky položíme půlky podélně rozkrojených vajec řeznou plochou dolů a přelijeme je omáčkou.
Zanechat komentář