½ k polohrubé mouky, 12 dkg másla, 12 dkg cukru, sůl, 3 dkg droždí, 1/3 l mléka, 4 žloutky, vanilka, citrónová kůra, hrst rozinek, hrst mandlí, tuk na formu
Z šálku mléka, lžičky cukru a droždí uděláme kvásek. Máslo utřeme s cukrem a žloutky, přidáme vanilku, citrónovou kůru, kvásek z droždí, sůl, mouku a mléka tolik, aby bylo těsto vláčné jako na buchty. Naposled přidáme oprané hrozinky a oloupané nakrájené opražené mandle. Formu silně vymastíme tuhým máslem, vysypeme strouhanou houskou a naplníme těstem. Necháme vykynout, pak formu uzavřeme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě a mezi pečením formu obrátíme, aby se beránek stejnoměrně upekl. Po upečení opatrně vyklopíme, pocukrujeme, uděláme oči z hrozinek a krk ozdobíme stuhou.
Zanechat komentář