¾ kg žebírek z mladého kusu (nikoli kotlet), 1 menší kapusta, ½ kg brambor, 1 středně velká cibule, 1 lžíce sádla, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 2 stroužky česneku
Vepřová žebírka uvaříme v malém množství osolené vody téměř doměkka. (Žebírka nikdy nevaříme doměkka, nejsou pak chutná). Kapustu nakrájíme na proužky, syrové brambory na menší kostky. Zeleninu i brambory dáme do ohnivzdorného rendlíku, podlijeme s vývarem masa, přidáme celý pepř a celý česnek, přikryjeme a dusíme. Zatím osmahneme na sádle cibuli, přisypeme k ní mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji zbylým vývarem z masa, povaříme a přidáme ke kapustě a bramborám. Nakonec přidáme do rendlíku maso nakrájení na porce.
Obměna: ke kapustě a bramborům přidáme 4 oloupaná a rozkrájená rajčata.
Zanechat komentář