1 kg telecího hrudí, 2 lžíce másla, ¼ malého celeru, 1 malá cibule, kousek petržele, 1 lžíce hladké mouky, 2 až 3 žloutky, strouhaná houska, sůl
Hrudí omyjeme a vaříme je v osolené vodě asi 20 minut. Pak je položíme na prkénko, odkrojíme chrupavky a maso nakrájíme příčně na plátky jako malík silné a potřeme je máslem. Do kastrolu dáme část másla, přidáme zeleninu a cibuli pokrájené na plátky, na tento základ položíme maso, osolíme je a za mírného podlévání dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme do kastrolu a přikryjeme je. Šťávu zahustíme 1 lžící mouky, podusíme a odstavíme. Do vychladlé šťávy přidáme žloutky, přistavíme ji na oheň a necháme trochu zhoustnout. Vychladlou omáčkou potřeme plátky masa po obou stranách a posypme je strouhanou houskou. Maso složíme do zapékací mísy a necháme je opéci. Podáváme je s dušenou zeleninou, nebo zbylou šťávu okyselíme citrónem a maso tím pokapeme.
Přílohy: brambory.
Zanechat komentář