¾ kg skopové plece, 10 dkg slaniny nebo 1 lžíce sádla, 2 lžíce drobně pokrájené kořenové zeleniny, 1 středně velká cibule, ¼ malé kapusty, hrst fazolových lusků, pepř, majoránka, 1 stroužek česneku, rovná lžička sladké papriky, 30 dkg syrových brambor, sůl
Slaninu drobně rozkrájíme, rozškvaříme a osmahneme na ní kořenovou zeleninu a cibuli. Pak přidáme maso pokrájené na kostky, osolíme je, osmahneme a dusíme nejdříve ve vlastní šťávě, později mírně podlité vývarem z kostí. K poloměkkému masu přidáme rozsekaný česnek, pokrájenou kapustu, fazolové lusky a brambory nakrájené na drobné kostičky. Přilijeme ještě trochu vývaru z kostí, přisolíme a dusíme až zelenina i brambory změknou.
Přílohy: brambory nebo chléb.
Zanechat komentář