Skopové maso na roštu

¾ kg skopového hřbetu, 10 dkg strojem nakrájené anglické slaniny, sůl

Hřbet vykostíme a maso nakrájíme na plátky (jsou to vykostěné kotlety). Jsou-li plátky větší, přepůlíme je. Pak je lehce naklepeme, osolíme a připravíme si stejně velké plátky slaniny. Na jehlici navlékáme střídavě plátek masa a plátek slaniny, navléknuté maso zploštíme a opékáme na roštu po každé straně 3 minuty. Maso můžeme opékat také na rožni.

Přílohy: chléb, syrová cibule.

Obměna: k masu přidáme ještě kolečka cibule. Hotové maso sesuneme z jehlice na talíř a ozdobíme kolečky syrových nebo grilovaných rajčat.

Přílohy: rýže, chléb.

Poznámka: opékáme-li maso v přírodě, musíme mít pod ním pouze žhavé uhlíky, nikoli plamen.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>