Skopové maso na jehle

¾ kg kotlet nebo 60 dkg řízků bez šlach, 3 velké cibule, sůl

Marináda: citrónová šťáva, trochu pepře nebo papriky, olej

Maso naklepeme, rozkrájíme na menší kousky, osolíme je a vložíme do marinády. Přidáme k němu 1 cibuli rozkrájenou na plátky. Maso marinujeme asi 3 až 4 hodiny. Pak navlékáme na jehlu střídavě plátky cibule a kousky masa a opékáme na roštu nebo na pánvi asi 4 až 5 minut po všech stranách.

Přílohy: suchá rýže, kapie, okurka.

Poznámka: upravujeme-li maso na pánvi, opečeme je samotné a podáme k němu jako přílohu (kromě rýže) cibuli, osolenou a podušenou na oleji a na dochucení kečup a worcestrovou omáčku.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>