Karbanátky ze skopového a vepřového masa

40 dkg masa ze skopové kýty, 25 dkg prorostlého vepřového masa, 1 žele, ½ šálku mléka, 2 vejce, sůl, pepř, strouhaná houska podle potřeby, olej na smažení

Žemli překrojíme a namočíme do mléka. Oboje maso umeleme na strojku současně s vymačkanou žemlí, směs osolíme, okořeníme, a přimícháme žloutky. Na prkénku utvoříme placičky, omočíme je v rozšlehaných bílcích, obalíme ve strouhané housce a na oleji je dozlatova usmažíme.

Přílohy: dušený špenát a brambory posypané petrželovou natí.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>