½ kg hovězího zadního masa, ½ kg telecího masa, 1 namočená žemle, sůl, kousek cibule, 2 vejce, strouhaná houska podle potřeby, 10 až 15 dkg uzeného masa, 1 až 2 vejce uvařená natvrdo, pergamenový papír
Každé maso umeleme zvlášť a do každého přidáme část ušlehaných vajec, sůl, trochu strouhané cibule, koření, kousek namočené žemle a strouhané housky podle potřeby. Pergamenový papír pomastíme, rozetřeme na něj vrstvu hovězího masa, pak dáme stejnou vrstvu směsi z telecího masa a posypeme ji sekaným uzeným masem a rozsekanými vařenými vejci. Připravený plát sbalíme jako závin, papír sejmeme a roládu upečeme na tuku. Podáváme ji teplou i studenou, nakrájenou na úhledné plátky.
Poznámka: závin z tohoto množství stačí na 8 porcí.
Přílohy k teplému závinu: dušená zelenina nebo smažené brambory a saláty.
Zanechat komentář