1 kuře, 1 šálek malých cibulek (šalotek), 1 šálek žampionů nakrájených na silnější plátky, 1/8 l husté kyselé smetany, 1 dl bílého vína, 2 lžíce másla, 1 lžíce polohrubé mouky, sůl, 1 žloutek, citrón
Kuře rozčtvrtíme, osolíme, obalíme v hladké mouce a na másle je po obou stranách opečeme. Zvlášť na másle dusíme žampiony a cibulky a jen mírně je podléváme. Opečené kuře vložíme do kastrolu, přilijeme šťávu z hub a cibulek, víno a dusíme asi ¼ hodiny. Pak přilijeme smetanu smíchanou se lžící mouky a dusíme asi 10 minut. Jakmile je maso měkké, přilijeme v troše smetany rozmíchaný žloutek a dále již nevaříme.
Podáváme ve věnci upraveném z rýže a kolem dáme dušené houby s cibulkami.
Zanechat komentář