1 kuře, 2 lžíce másla, sůl, 1 středně velká cibule, 4 až 5 rajčat, 1/10 l červeného vína
Kuře rozdělíme na porce, osolíme a opečeme po obou stranách na másle. Přendáme je do kastrolku a uchováme na teple. Na témž másle osmahneme drobně pokrájenou cibuli do světle žluta, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, promícháme a přidáme opečené kuře. Přikryté dusíme téměř doměkka, podlijeme vínem a dodusíme.
Příloha: suchá rýže.
Obměna: maso vyjmeme, šťávu z kuřete přilijeme do ¼ l kyselé smetany smíchané s plnou lžící polohrubé mouky a za stálého kvedlání povaříme. Přecedíme na kuře.
Příloha: jemné knedlíky.
Zanechat komentář