Kuře na rajčatech s vínem II

1 kuře, 2 lžíce másla, sůl, 1 středně velká cibule, 4 až 5 rajčat, 1/10 l červeného vína

Kuře rozdělíme na porce, osolíme a opečeme po obou stranách na másle. Přendáme je do kastrolku a uchováme na teple. Na témž másle osmahneme drobně pokrájenou cibuli do světle žluta, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, promícháme a přidáme opečené kuře. Přikryté dusíme téměř doměkka, podlijeme vínem a dodusíme.

Příloha: suchá rýže.

Obměna: maso vyjmeme, šťávu z kuřete přilijeme do ¼ l kyselé smetany smíchané s plnou lžící polohrubé mouky a za stálého kvedlání povaříme. Přecedíme na kuře.

Příloha: jemné knedlíky.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>