Slepice pečená na slanině

1 předvařená slepice, 10 dkg slaniny, 1 lžíce másla

Předvařenou slepici hustě protkneme na prsou slaninou a po obou stranách ji osolíme. Zbylou slaninu drobně rozkrájíme, vyškvaříme sklovitě, přidáme máslo a půlky slepice na ní položíme nejdříve masitou stranou dolů, opečeme a obrátíme. Přilijeme trochu vývaru ze slepice a slepici během pečení často poléváme vypečenou šťávou nebo ji obracíme, aby maso nebylo suché.

Přílohy: dušené brambory, kompoty nebo bramborová kaše a saláty.

Obměny:

  1. Chuť šťávy můžeme obměnit, přidáme-li ke slepici půlku cibule v celku.
  2. Ke konci pečení přidáme do šťávy 3 až 4 oloupaná rajčata a usekanou petrželovou nať.
  3. Do šťávy přidáme 1/8 l husté smetany a potíráme tím slepici při pečení.
Štítky:  , ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>