Na smažení použijeme obě přední čtvrtky předvařené slepice, sůl, 1 až 2 vejce, strouhanou housku, olej na smažení
Přední čtvrtky slepice vykostíme a kůži stáhneme, takže máme pouze bílé maso, které naplocho rozřízneme na 4 porce. Každou porci osolíme, poprášíme hladkou moukou, obalíme v rozšlehaných vejcích, ve strouhané housce a usmažíme. Podáváme s dílky citrónu.
Příloha: bramborová kaše, saláty nebo dušený hrášek a brambory.
Obměny:
- Do ušlehaných vajec přidáme strouhaný parmezán nebo čedar, nebo po omočení ve vejcích obalíme porce sýrem a znovu namočíme do vajec a do strouhané housky.
- Obalíme ve vaječném těstě jako telecí řízek.
- Obalíme ve vaječném obalu jako telecí řízek.
- Obalíme v těstíčku, do kterého přidáme 1 lžíci rajčatového protlaku.
- Před obalením potřeme porce slepice sardelovým nebo petrželovým máslem.
Poznámka: křídla můžeme také smažit.
Zanechat komentář