Husí játra s mandlemi

1 játra z krmné husy, sůl, hrst loupaných mandlí, sádla podle potřeby, 2 hřebíčky

Mandle nakrájíme podélně na hrubší nudličky a zapícháme je do slabě osolených jater. Játra vložíme do hlubšího malého rendlíku, aby kolem nezbylo volné místo. Do každé poloviny jater zapícháme jedno hřebíčkové koření. Zalijeme je husím sádlem, přikryjeme a dusíme na plotně nebo v troubě ½ až ¾ hodiny. Játra můžeme ze sádla vyjmout a podat teplá, lepší jsou však studená. Necháme je v sádle vychladnout a krájíme ohřátým nožem.

Příloha: chléb.

Štítky:  , ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>