1 kg tresky, sůl, 1 ½ lžíce másla, jemná kaše ze ¾ kg brambor a 1 až 2 vejce
Omáčka: 1 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, šálek mléka, sůl, ½ šálku na másle dušených žampionů nebo ½ šálku strouhaného sýra
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji po částech mlékem, osolíme a přidáme dušené houby nebo strouhaný sýr.
Tresku stáhneme, pokud možno vykostíme, osolíme (mořskou rybu pokapeme citrónem nebo octem), vložíme na máslem vymaštěný pekáč a upečeme. Připravíme bramborovou kaši, přidáme do ní máslo a přimícháme 2 dobře rozšlehaná vejce.
Na velkou ohnivzdornou plochou mísu dáme do středu rybu, polijeme ji připravenou omáčkou a kolem nastříkáme trubičkou věnec z kaše. Opečeme v troubě dočervena.
Zanechat komentář