80 dkg filé z mořských ryb, 1 lžíce másla, sůl, petrželová nať
Na bešamel: 1 lžíce másla, 1 ½ lžíce polohrubé mouky, šálek mléka, sůl, špetka kari koření nebo pepře, 2 žloutky, 5 dkg parmezánu nebo čedaru, strouhaná houska
Rybu očistíme, rozdělíme na porce, solíme a na másle po obou stranách opékáme, celkem asi 10 minut. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji po částech mlékem a uvaříme hustší omáčku. Do polovychladlé přimíchané žloutky a polovinu sýra. Do vymaštěné zapékací mísy složíme upečenou rybu, posypeme ji petrželovou natí, přelijeme omáčkou a posypeme zbylým strouhaným sýrem, smíchaným se 2 lžícemi strouhané housky. Povrch pokapeme máslem, ve kterém jsme opékali rybu. Zapečeme v předehřáté troubě asi 10 minut.
Přílohy: brambory, saláty.
Zanechat komentář