Kapr smažený

1 kg kapra (počítáno bez hlavy), hrubá mouka, 3 vejce, strouhaná houska, olej na smažení, kousek másla, citrón

Porce kapra osolíme a necháme nejméně ½ hodiny uležet. Pak je osušíme papírovými ubrousky, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce. Smažíme v hlubším kastrole, ve vyšší vrstvě horkého tuku, na středně silném ohni. Po usmažení necháme okapat na papírových ubrouscích. Na míse pokapeme rozehřátým máslem a ozdobíme dílky citrónu.

Přílohy: smažené bramborové hranolky nebo  lupínky nebo bramborový salát.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>