Vejce na topinkách

4 vejce vařená natvrdo, 8 krajíčku chleba

Na omáčku: 1 lžíce másla, 1 malá cibule, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, tymián, bobkový list, šálek vývaru, 1 lžička hořčice, 3 malé sladkokyselé okurky

Vejce uvařená natvrdo podélně rozpůlíme, položíme na topinky na horkou mísu a přelijeme omáčkou.

Cibuli posekáme, podusíme na másle, přidáme mouku, sůl, pepř, tymián, bobkový list a podlijeme vývarem. Dusíme zvolna ¼ hodiny. Přidáme hořčici, ocet a malé okurky pokrájené na kolečka.

Poznámka: omáčku připravíme dříve než topinky.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>