8 vajec uvařených natvrdo nebo ztracených, asi ¼ l zbylé luštěninové kaše, 1 vejce, 1 žloutek, trochu česneku utřeného se solí, špetka majoránky, ½ malé cibule, 1 vejce a 1 bílek, strouhaná houska, olej na smažení, citrón
Luštěninovou kaši ochutíme česnekem, majoránkou a přidáme do ní 1 vejce a 1 žloutek. Je-li třeba, zahustíme strouhanou houskou. Uvařená oloupaná vejce tím obalíme, pak je potřeme ušlehanými vejci a obalíme ve strouhané housce. Smažíme ve vyšší vrstvě horkého tuku, proto volíme menší kastrol a smažíme je po 4 kusech. Smažení trvá jen krátce, protože jsou přísady vařené. Podáváme s dílky citrónu.
Přílohy: brambory, saláty.
Zanechat komentář