Polévka cibulová

¼ kg cibule, 1 lžíce tuku, sůl, ocet, trochu cukru, 3 větší brambory, 1 lžíce hladké mouky, petrželová nať

Na tuku podusíme cibuli nakrájenou na proužky, přidáme mouku a společně osmahneme. Pak přidáme asi ½ l vody, sůl a povaříme asi ¾ hodiny. Zvlášť uvaříme ve slané vodě brambory nakrájené na kostky a přidáme je k polévce i s odvarem. Naposled polévku okyselíme, přisladíme a přidáme nasekanou petrželovou nebo cibulovou nať. Pro změnu můžeme polévku zjemnit trochou smetany nebo mléka s rozkvedlaným žloutkem.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>