1 ½ l vody, 20 dkg fazolí, 3 cibule, 2 až 3 stroužky česneku, ¼ až ½ kg uzených žebírek, 2 až 3 lžíce oleje, 2 mrkve, 1 kořen petržele, 2 brambory, 1 lžička papriky, podle chuti 1 až 2 pálivé papričky
Fazole přebereme, omyjeme a přes noc namočíme do studené vody druhý den je v téže vodě uvaříme. Mezi vařením přidáme 2 rozsekané cibule a česnek. Žebírka uvaříme zvlášť. Na větší pánvi osmažíme na oleji mrkev a petržel nakrájené na kolečka, přidáme třetí cibuli a na kostičky nakrájené brambory. Zeleninu opatrně mícháme, aby zůstala celá, a nakonec ji zaprášíme sladkou paprikou. K měkkým fazolím přidáme nakrájená žebírka i s vývarem, zeleninu s bramborami a polévku dovaříme. Podle chuti přidáme pálivé papričky.
Zanechat komentář