Pohanková kaše slaná

25 dkg pohankové krupice, 1 l vody, sůl, 5 až 7 dkg slaniny

Přebranou pohanku omyjeme, spaříme a na pánvi lehce opražíme. Zavaříme ji do osolené vody a dobře provaříme. Omastíme slaninou. Můžeme ji také zavařit do mléka.

 

Pohanková kaše slaná II

Pohanku přebereme a spaříme. Dáme ji na rozpálené sádlo nebo máslo a trochu ji osmažíme. Pak ji zalijeme vodou, aby byla pouze potopena, voda ji nesmí přesahovat. Osolíme a dáme dusit do trouby. Dbáme, aby se nerozvařila, musí zůstat každé zrnko zvlášť. Kaši mastíme slaninou a podáváme se salátem.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>